Exposities

Uitnodiging Zomer 2017 tentoonstelling lees en bekijk hier

 

expositie van Frida van Overbeeke.

Solo tentoonstelling vanaf 6 mei tot en met 28 mei 2017 bekijk hier de uitnodiging

cv
Al heel vroeg was het de ambitie van Frida om kunstenaar te worden. Ze kon als kind al leuk tekenen en was daar dan ook altijd mee bezig. Haar moeder was werkster bij het kunstenaarspaar Anneke van der Feer en Herman Schutte in Veere. Anneke was kunstschilder en Herman beeldhouwer.
Bij hen mocht zij naar hartelust werken met de klei uit een kleibak die buiten stond. exposities
Anneke heeft vele malen Frida's moeder getekend en geschilderd. Frida heeft nog een portret in haar bezit. Herman heeft een portret van Frida geschilderd, wat ook in haar bezit is. Maar Frida mocht geen kunstenaar worden.
Ze moest van haar ouders een echt beroep leren: een beroep waar je wat aan hebt in je leven. Zo is ze coupeuse geworden en daar heeft ze inderdaad heel veel aan gehad. Coupeuse is trouwens ook een creatief beroep.
Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en toen ze zelf geld ging verdienen, is ze op schilderles gegaan bij Andries Minderhout. Daar heeft ze veel geleerd. Ze heeft daar heel veel model getekend, iets waar ze goed in was.
Ze ontdekte, dat ze last had met kleurgebruik. Bij een gezamenlijke leerlingenexpositie ontdekte Frida het beeldhouwen. Ze is toen lessen gaan volgen bij de Middelburgse stadsbeeldhouwer Peter de Jong. Bij hem heeft ze jaren in het atelier gewerkt tot ze de beschikking kreeg over een eigen werkruimte. Dat viel samen met het overlijden van Peter.
Toen is ze in haar eigen atelier gaan werken. En dat vindt ze ook eigenlijk het prettigst: alleen in haar eigen ruimte. Frida is erg geďnteresseerd in het verschijnsel mens, hoe mensen doen, hoe ze zich bewegen en gedragen, maar ook hoe ze er uit zien, hun vormen en rondingen. Dat wil ze vastleggen, laten zien door middel van haar beelden.
Toen Frida een aantal jaren geleden Teun Nijkamp tegenkwam, een gekend kunstschilder (TEUNN) die haar les wilde geven in portret schilderen heeft ze dat met beide handen aangegrepen. Van hem leerde ze hoe een portret opgebouwd moet worden Frida kan eigenlijk niet uitleggen waarom ze zo door de beeldende kunst gegrepen is. Het voelt als een soort drang van binnen uit, iets waar ze steeds mee bezig moet zijn, maar ook mee bezig wil zijn.
Tijdens een wandeling, tijdens het autorijden, tijdens een concert is haar geest steeds bezig datgene wat ze ervaart in gedachten beeldend te vertalen.

 

Nieuws:  Tijdens kunstroute Graauw op 22 en 23 april is de galerie Terra Groda natuurlijk ook geopend met een eigen programma. Geopend vanaf 12.00uur tot 17.30uur
Op deze dagen is er nieuw werk te zien van Herman Thielens. Er is keramiek te zien van Vera Schleibach en Funda Özyer.
Nicole Henderiks
toont tekeningen en etsen. Zij is op beide dagen aanwezig. Zo zal ook Araceli Requena aanwezig zijn met schilderijen. En je kan haar in het atelier aan het werk zien.
Kunst en curiosa in de beeldentuin .
Ook kunt u geheel vrijblijvend al de heerlijke geuren van Larome Paris uitproberen. Zie ook www.d-shop.nl
Met op zondag live muziek met Michiel Meijers en zangeres SonnyB


Van harte welkom en loop eens binnen!
Afgelopen:
Graag nodigd galerie Terra Groda  u uit, voor een nieuwe tentoonstelling.
Vernissage op zondag 2 oktober om 15.00 uur
Als deelnemer aan de Landelijke maand van de Grafiek heeft Galerie Terra Groda een tentoonstelling samen gesteld met vier Grafische kunstenaressen van de overkant. Henriette Verburgh, Paula Termeer ,Saskia Eggink, Margriet de Vries.

grafiek

Tijdens de maand van de grafiek van 1 tot en met 30 oktober organiseert galerie Terra Groda een tentoonstelling getiteld "De Overkant". Van de Overkant komen de kunstenaars namelijk, van de noordelijke oever van de Schelde.

Saskia Eggink houdt van een onverwachte twist. De constante is de fijnzinnige uitwerking van elk onderwerp dat zij aanpakt. De kleuren zijn op basis van harmonie bij elkaar gebracht.

Margriet de Vries gebruikt de natuur als spiegel van het menselijk gemoed. Het landschap is een spreekbuis voor haar, zoals klank en melodie dat is voor de musicus.

Paula Termeer ’s werk wordt absoluut door vorm gedragen, met name door simpele, expressieve, gesloten patronen. Maar het is de kleur die de stemming bepaalt. En die is ongecompliceerd vrolijk.

Henriette Verburgh probeert in haar werk het beeld, zowel als het woord weer een gezicht te geven. Dat doet zij door zich te bedienen van quasi-beeld en quasi-taal. De schoonheid ontstaat door oneindige herhaling. Verburgh: “Ik verwijs naar monnikenwerk, naar strafwerk, in een poging de toeschouwer af te leiden van wat iets betekent en te leiden naar wat iets is.”


Afgelopen

Janneke Rottier
De expositie ,solo tentoonstelling met werk van Janneke Rottier. "Inspireerde leegte" van 6 augustus tot en met 28 augustus vernissage op 7 augustus om 15.00uur lees meer

Janneke Rottier woont en werkt in Zeeland. Het Zeeuwse land vormt een bron van inspiratie. Wie op het eerste gezicht kijkt naar de werken ziet landschappen die een eigen sfeer kennen en die bijna ongekend zijn door het bijzondere licht- en kleurgebruik. De werken kunnen daardoor bevreemdend aandoen, maar ook zit die bevreemding in de verstildheid van het geheel. Het heeft iets mystieks dat zich niet gemakkelijk laat benoemen. In het streven een toevluchtsoord te vinden in deze overbevolkte wereld werkt zij met het concept ‘landschapsleegte’: landschappen ontdaan van alle sporen van activiteit. Door zand en verf te mengen, waardoor een natuurlijke textuur ontstaat, krijgt het werk een gelaagdheid die bekoort maar ook aanzet tot een nadere beschouwing en stimuleert om fantasie zijn gang te laten gaan. Wat zij wil bereiken is dat de werken de emotie van de beschouwer raken. Het lijken bevroren werelden waarin geen geluid valt waar te nemen en de tijd lijkt stil gezet. Landschappen die nooit ophouden, waarin je zou willen verdwijnen. De optimale beleving van ruimte en vrijheid.

1 mei tot en met 29 mei solo expositie van Narda Wilken met nieuw werk,vernissage op 1 mei om 15.00uur bekijk hier de uitnodiging

2015

Tentoonstelling wereldoorlog 1 en 2
De meeste objecten, documenten, foto’s en curiosa zijn afkomstig uit de privé collectie van Ad Knicknie  aangevuld met diverse schilderijen van Frida de Bakker, en een schilderij van Frans de Vos uit privé bezit.
 De keramiek gedenksteentjes zijn van Chris Masson .

Ook van de fam. de Wolf zijn er verschillende documenten en kranten artikels.
De beroepsmilitair Knicknie is in 1973 met zijn verzameling begonnen die al gauw de schoenendoos ontgroeide en in de loop der jaren is uitgegroeid tot een klein museum. De collectie omvat naast vele oorlogsobjecten als hulzen, mortieren, helmen, ook een grote verzameling hulpgoederen,dagkaarten en wat al niet meer. Het zijn soms indrukwekkend harde, soms broze papieren snippers die een ontroerend beeld geven van een aangrijpende periode in onze geschiedenis

 Opening 3 mei om 15.00 door burgemeester Jan Frans Mulder
Iedereen is van harte welkom
De expositie is te bezoeken tot 26 juli

Bekijk de uitnodiging

meer exposities van de galerie lees meer