terug naar vorige pagina

Pascale Bosmans
Wie is 'TA L'?
Tussen 1979-1986 studeerde ik beeldende kunsten, eerst aan de Antwerpse Kunsthumaniora (RIKSO), daarna aan de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen waar ik koos voor 'Monumentale Kunsten'. Na mijn studies ging ik eerst aan de slag als decorontwerpster bij de Vlaamse Kameropera in Antwerpen. In 1992 verhuisde ik vanuit het Antwerpse naar de Zeeuws-Vlaamse polders.
Mijn huidige werk bestaat voornamelijk uit olieverf- en acrylschilderijen op doek en paneel en potloodportretten. Portretten maak ik regelmatig in opdracht.
Elk portret is een nieuwe uitdaging die tot doel heeft het karakter van de geportretteerde zo levendig mogelijk weer te geven. Schilderen is voor mij een totale ontlading; een vorm van expressie en communicatie in een andere dimensie.
Elk werk is een nieuwe creatie die inspirerend kan werken en de toeschouwer toelaat zich vrij in die andere dimensie te bewegen... Ik houd van afwisseling en experimenteer graag met kleuren en materialen. Zo blijf ik alert en is elk nieuw ontwerp ook steeds een nieuwe uitdaging. Signeren doe ik onder 'TAL', ontstaan uit mijn babytaal toen ik mijn voornaam nog niet goed kon uitspreken. De klank is eenvoudig en puur maar toch krachtig en voor mij heel 'eigen'.
Pascale Bosmans, kortweg TA L

   
   
 
   

terug naar vorige pagina

terug naar boven